Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

I. fejezet

2019.09.01

I.fejezet-

 

1426-ot írtunk mikor is az indián törzsek békében éltek egymással. Az egyik ilyen törzsben élt egy Golyóstoll nevű lány, aki nem találta párját hiába is kereste. Egy nap idegen férfi jött a táborba és mikor megpillantotta Golyóstollat egyből beleszeretett. A törzsfőnöknek, akit Vágott Tollnak hívtak nagy kő esett le a szívéről, akárcsak feleségének Hóesésnek. Végre férjhez megy egyetlen leányuk. Megtartották a menyegzőt és Golyóstoll boldogan élt férje mellett. Golyóstoll férje rendszeresen vadászott és dolgozott, míg Golyóstoll otthon lopta a napot. Egy nap nagy kiabálásra lett figyelmes Vágott Toll a lánya sátra közelében.

- Te semmire kellő, ezért tartalak én? Mindennap vadászom, hogy legyen előtted étel, és te cserébe csak itt ücsörögsz naphosszat. - dühöngött Hosszú Toll, ugyanis így hívták Golyóstoll férjét. Golyóstoll hebegett-habogott, de Hosszú Toll haragja nem csillapodott. Szívesen elverte volna lusta feleségét, de tekintettel volt születendő fiára. Tehát mérhetetlen haragját vadászat közben adta ki. Vágott Toll nagyot sóhajtott ilyenkor és kérte az Égi Bölcset, hogy segítsen Hosszú Tollon.

Teltek a hónapok és végre megszületett Hosszú Toll fia, aki az Őrült Medve nevet kapta a Sámántól. Ugyanis, mikor gyermek születik azt a nevet viseli majd, melyet a Sámán lát meg először, mikor kijön a sátrából. Ebben az évben született meg Fehér Holló és Nagy Kutya kislánya Holdfény is, ami csodának számított. Fehér Holló ugyanis a legidősebb volt a törzsben. Hosszú Toll és Nagy Kutya boldogok voltak, de ezt a boldogságot a hódító Inkák zavarták meg. Hosszú Toll és még pár harcos szembeszállt a hódító Inkákkal és visszaverték a támadást örökre, vagy legalábbis egy időre biztosan. Hosszú Toll halálos sebekkel tért vissza és pár hónap elteltével a Nagy Szellem magához szólította. Nem sokkal Hosszú Toll halála után fény derült korábbi feleségeire és ekkor Őrült Medve már nem érezte magát egyedül a világban. Hosszú Tollnak hét gyermeke született összesen, akik tovább vitték apjuk génjeit és tudását.

Vágott Tollat újra kétségek gyötörték, mert mindenki tudta, hogy Golyóstoll milyen lusta asszony. Vágott Toll tehát sokat imádkozott, hogy lánya újra férjhez menjen, és ne kelljen egyedül élnie. A Nagy Szellem meghallgatta Vágott Toll imáit és elküldte Repülő Sast hozzá. Repülő Sas három gyermekével és azok családjával érkezett Vágott Toll törzsébe, ugyanis felesége Zöld Ág tavaly télen meghalt egy medve támadás során. Repülő Sast elvakította a szerelem, mikor meglátta Golyóstollat és késlekedés nélkül feleségül vette. Gyermekei közül egyedül Törött Szarvnak nem tetszett a házasság és így el is hagyta a családját mindörökre. Vörös Róka örült apja boldogságának, de ő is elköltözött családjával egy másik törzshöz. Egyedül Suttogó Felhő maradt apja Repülő Sas közelében. Vágott Toll végre boldog lehetett és megtérhetett a Nagy Szellemhez. Hóesés így egyedül maradt, de bábaként folytatta életét, akárcsak Fehér Holló. Pár évvel később viszont a hegyekbe költözött és soha többé nem hallatott magáról. Fehér Holló a táborban maradt, mint a törzs legvénebb tagja és feltűnés nélkül figyelte egyetlen unokája felnőtté válását.

Suttogó Felhő nővé érése után talált rá Kék Holdra és boldogan élték életüket. Suttogó Felhőnek két gyönyörű fia született: Farkas Szív és Éjszakai Tűz. Őrült Medve feleségül vette Lángoló Bokrot és két kislánya született: Táncoló Őz és Zöld Fűz.