Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A fehér farkas titka /2007.március/

2019.09.01

A fehér farkas titka

 

Valahol az Üveghegyen túl, Shrek mocsarától délre, a Sherwoodi erdő közepén volt egy nagy falu. Ebben a faluban élt egy különleges házaspár. A falubeliek messziről elkerülték őket, ugyanis féltek tőlük. A pletykák szerint a fiatal házaspárt átokkal sújtották szerelmükért.

Mindennap éjfélkor farkassá változtak, és az erdőt járták. Nappal viszont a rejtélyes kastélyban tartózkodnak. Ha viszont a faluban járnak, ott mindenki furcsán néz a fiatal házaspárra, pedig nem különböztek tőlük, legalábbis szerintük nem. A birtokukon lévő fekete ló neve Árnyék. Egy vásáron vették egy öregembertől. Az öregember figyelmeztette őket, hogy vigyázzanak vele, ugyanis vad. Egy nap a faluba tévedt egy fiatal lány. Senki nem tudta honnan jött vagy, hogy ki ő. Azon az éjszakán a házaspár az utcákat járta ugyanis a ló eltűnt az istállóból. A falusiak az utcán feszülten figyelték a megvadult állatot s arra vártak mi lesz a lány sorsa. Ugyanis Árnyék nem engedelmeskedett senkinek, még a furcsa párnak sem. A lány meredten állt a megvadult ló előtt.

Pár perccel később kinyújtotta kezét a ló felé, aki engedelmes bárány lett hirtelen. Árnyék felismerte egykori kedvenc gazdáját, Veronikát. Az emberek elámultak a látottakon és percek múltán üres lett az utca. A fiatal pár örökbe fogadta a lányt, aki megszüntette ezzel az átkot a pár felett. Ezek után a falusiak elfogadták a különleges házaspárt és Veronikát is. Azóta a lány Árnyékkal lovagol a mezőn, a gyönyörű hegyek völgyén át. Árnyék megszelídült, de csak neki engedelmeskedik és vigyáz rá.

Évekkel később. Veronika egy hegyi levegővel teli helyre költözött Árnyékkal egy nagy titokzatos kastélyba. Itt nagyon jól érezte magát. Megismerkedett a szomszéd farmon lévő fiúval, aki nagyon kedves volt. Együtt jártak lovagolni és néha romantikus sétát tettek, amikor a Nap nyugovóra tért. A fiú magas, sármos és furcsa volt. Veronika kedvelte a fiút, de olykor különös érzés fogta el a közelében. Az érzés, amit mélyen legbelül érzett néha jót, máskor pedig rosszat sugallt neki. Végül rájött szerelmes lett, de mit csináljon most? Ha a fiúnak elmondja kineveti majd, vagy kihasználja és tönkre teszi őt. Sokat vívódott a dolgon végül elhatározta rákérdez, vajon a szerelme szereti egyáltalán úgy, ahogy ő? A fiú kimondhatatlanul szerette, és Veronika egy éjjel a kastélyba hívta a fiút.

Egyedül voltak a kastélyban, nem zavarhatta meg őket senki. A kandallóban lobogott a tűz és a két fiatal egymásba fonódott előtte s szerelmük beteljesedett. Hirtelen a nagy csendet megzavarta a fiú anyja, aki átkozódva hurcibálta ki az ajtón a fiát. Veronikát elátkozta, mert szerinte, megrontotta a fiát. A fiú könyörgött az anyjának, ne tegye ezt, mert ő szereti a lányt, de nem törődött vele. Az átok beteljesült, s Veronika egy gyönyörű fehér farkassá változott át minden éjjel. A lány eleinte nem találta meg az egyensúlyt a két énje között. A két fiatal még mindig szerette egymást. Az idő múlása során egyre jobban kettejük közé állt a lány kettős énje, amivel a fiú már nem tudott együtt élni. Veronika a csalódás után visszatért a Sherwoodi erdőben lévő birtokára. Az otthon töltött napok alatt magányosnak és elhagyatottnak érezte magát. Sőt még kedvenc lova sem tudta felvidítani. Egy éjjel a ló megvadult és az utcákat járta. A falusiak házaikból nézték a két lábon ágaskodó lovat. Ebben a pillanatban a semmiből egy idegen lépett elő, hogy ő megfogja a lovat és visszaviszi jogos tulajdonosának. Pár centi választotta el a lótól mikor egy hófehér farkas rátámadt.

A falusiak ezt látván meg akarták ölni a farkast, de Árnyék megvédte azt, s rájöttek a farkas csak Árnyékot, védte az idegentől és valójában egy szelíd teremtés.

Másnap reggel a vízesésnél úszott Veronika, amikor az idegent meglátta az egyik kődarabon ülve az erdőben. Különös érzés fogta el Veronikát, bár soha nem ismerte azelőtt a férfit, mégis úgy érezte, mintha már régóta ismerné. Éjszaka mindig egy szürke farkassal járja az erdőt, akit már jól ismert. Mivel minden idejét a szürke farkassal töltötte sok érdekes dolgot tudott meg róla. Valaha ő is normális ember volt, mielőtt még farkassá nem változott az erdőben. A falujában az a babona kelt életre, hogy minden családban a 9.-dik gyermeket az ördögnek adnak s az vad farkassá lesz. Ő nem volt vad, sőt még halványan a nevére is emlékezett: Manuel. Egy nap a kastélyban megjelent az idegen férfi, akit a vízesésnél látott. A férfi szállást kért tőle pár napra, amit Veronika szívesen adott, de messziről kerülte a férfi közelségét és tekintetét.

A pár nap alatt megszerette a férfit és nem akarta, hogy újra egyedül maradjon. A férfi annyira szerette Veronikát, hogy el akarta mondani neki ki ő valójában. Veronika reggel megint úszni ment a vízeséshez, ahol találkoznia kellett volna a szürke farkassal, de nem jött. Még aznap sötétedéskor elment a vízhez. Különös érzés fogta el. Amikor a vízeséshez ért észrevette, hogy Manuel a vízben fuldokolt. Veronika beugrott a vízbe és kimentette őt, de valami különös történt, Manuel újra ember lett. A lány ámulva nézte, hiszen az idegen volt az, aki éjjelente vigyázott rá az erdőben.

Reggel a vízben úszkált mikor valaki átölelte. Manuel volt az, meg akarta köszönni neki, hogy kimentette a vízből s megcsókolta. Veronika átölelte, és arra kérte maradjon vele örökre. Manuel megígérte Veronikának, hogy soha nem hagyja el. A víz mozgolódni kezdett teljesen körbevette őket, ezzel a kettejükre szállt átok végleg elbúcsúzott tőlük. Azóta Manuel és Veronika együtt élnek és megpróbálják a múltat elfelejteni, és a jövőre gondolni.

Sokáig éltek s haltak, néha visszatértek s újra élték életüket.

/2007. márciusa/