Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A Karib-tenger kalózai /2007.december/

2019.09.01

A Karib-tenger kalózai

1440-ben, Spanyolországban sorra akasztották fel a kalózokat. Ebben az országban élt két testvér magányosan. Ipolító és Ferránte Ábricciról szól ez a történet. Életük során sok furcsaság történik velük. A fiatalabb Ferránte beleszeretett egy gyönyörű hosszú szőke hajú lányba, akit Líviának hívtak. Ugyanebben az időben Ipolító is szerelmes volt Líviába. A két testvérnek fogalma sem volt arról, hogy ugyanabba a nőbe szerettek bele mindketten. Egy tűzvész söpört végig a város istállóján, mikor fény derült az igazságra, hogy a lány csúnyán átverte őket. Lívia fél arca a tűzben megégett. A két testvér pedig azt hitte róla és egymásról is, hogy halottak.

Ferránte a kalózok táborához csatlakozott, ahol a kapitányt Ördögostorának hívták, a hajóját pedig Líviának. Ipolító a kalózok elleni szövetségbe lépett. Mindkettejüknek le kellet mondani a földi javaikról, és új nevet kaptak Ipolítóból Döboá lett, Ferrántéből pedig Málászorte lett. Málászorte a Karib-tengerre ment a kalózokkal az ott lévő gazdag spanyol hajókat kifosztani. Döboát mindeközben megbízták, hogy fogja el a kalózokat és vesse őket börtönbe. A kalózok egy nap rátaláltak az elveszett szigetre s annak kincstárára. Bár vonzotta őket az arany, ezt a helyet sosem bántották. Itt volt egy arany könyvtár tele tekercsekkel, ahol Málászorte élete is meg volt írva az egyik tekercsben. A jövendölés úgy szólt, hogy az élete során meghal s a halálból kétszer, visszatér. Az első a tűzvész idején már teljesült.

Pár évvel később a két testvér egymásra talált, de egy baleset folytán Málászorte életét vesztette és Döboá a tengeren bolyongott a spanyol szövetség utasításával. Az elveszett sziget varázslójának köszönhetően Málászorte másodszorra is visszatért a halálból. Egy hónappal később kifosztottak egy spanyolhajót a Karib-tengeren és túszul ejtettek egy fiatal hölgyet. Úgy tűnt mintha a lány és Málászorte egymásba szerettek volna, de ezt jól tudták titkolni egymás előtt. Nem sokkal a lány spanyol hajóra szállásakor Döboá megtudta él és virul szeretett fivére. Döboá bejelentette, hogy fivére életben van, és ki akar lépni a szövetségből és megkeresni testvérét. Ezt nem hagyták annyiban a befolyásos arisztokraták, és utána küldtek egy titokzatos fekete ruhás hölgyet, akit Miladynek hívtak.

Döboá és Málászorte végre újra megtalálták egymást és megígérték soha többé nem, fordulnak egymás ellen. Ekkor a Milady közbe avatkozott, hogy bosszúját beteljesítse. Kiderült róla, hogy ő Lívia, aki bekebelezte az Ábricci fivéreket, és a tűz megégette a fél arcát. Ördögostora megvédte Málászortét és végleg a sírba, küldte Líviát. Az Ábricci fivérek az elveszett szigeten maradtak és boldogan élnek az ott alapított családjukkal együtt azóta.

/2007. december /