Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A mágikus gyűrű /2007. február/

2019.09.01

A mágikus gyűrű

 

1428- ban, az angol királyné férjet keres egyetlen leányának. Aki sorban utasítja el a gazdag kérőket. Egy nap az egyik királyi hajót megtámadja a hírhedt kalózvezér. A királyné ezzel a hajóval hozatta a lányának szánt gyűrűt. A gyűrűt egy különleges mágus küldte a hercegnőnek. A gyűrű egy része azték naptárt ábrázolt, a kör közepén egy ritka mágikus kő foglalt helyet. A hercegnő mióta meglátta azt a gyűrűt, csak azt szerette volna a világon. S most huszadik születésnapja alkalmából meg is kapta volna, ha nem lopják el a kalózok. Mikor a tudomására jutott az eset elindult, hogy megkeresse a kalózvezért és visszavegye tőle a mágikus gyűrűjét.

A hercegnő "szobalánynak” álcázva magát, a kalózok szigetére hajózik. A szigeten senkinek sem kell, "szobalány”. Kivéve egy embernek, Jack Sparrow-nak, akinél a gyűrű van. Jack egy jóállású, kicsit szakállas kalóz, ruhája elrongyolódott volt. Egyáltalán nem hasonlít egy vérbeli kalózhoz. A kinézetéhez képest a hajója ámulatba ejtő. Ugyanis gyönyörű fekete színben pompázott. Ráadásul a világ leggyorsabb hajója, a neve pedig Fekete Gyöngy. Jack megmutatta az új "szobalányának” mi lesz a dolga. Mindeközben a királyné a palotában azon aggódik mi lehet a lányával, Larával. De feleslegesen, Lara tud magára vigyázni. Időközben Jack Sparrow kihajózott a tengerre. A kalózhajón Lara elszántan kereste mágikus gyűrűjét, de nem találta. Az egy hónap alatt, amit a Fekete Gyöngyön töltött, megszokta a legénységet, akik minden percben csorgatták a nyálukat utána. A kapitány közvetlen közelében különös érzés fogta el Larát. Mikor egymás szemébe néztek, vagy egymásba ütköztek a fedélzeten, szikrázott körülöttük a levegő. Hát igen, néha így lesz a kalózból herceg!

Jack szerelme jeléül odaadta a gyűrűt Larának, Lara pedig egy iránytűt adott Jacknek. A legénység nem értette, az iránytű miért nem északra mutat, hanem arra, amerre a királyi palota van. A kalózok közt az a hír járt, hogy a hercegnő eltűnt. Lara, amikor hallotta a pletykát, nem merte elmondani, hogy ő a hercegnő. Ugyanis, Jack mint kalóz hasznot húzhatott volna belőle, vagy nem? Nem tudta biztosra, és nem nyilatkozott a pletykáról senkinek. Mindeközben elérték a partot. A Fekete Gyöngy lassan elhagyta a parton álló Larát, és eltűnt a messze távolban.

A palotában megtartották a születésnapi partit, és mindenki boldog volt, kivéve a hercegnőt. Két hónappal később az a hír járt a palotában, hogy Jack Sparrow-t kivégezték, a hajója pedig a tenger fenekén van.

Lara hajót építettet mérnökeivel. Egy fekete színben pompázó hajót, amely a Fekete Gyöngy nevet kapta. Ami a világ leggyorsabb hajója lett. Néhány héttel később kihajózott vele Lara, s az élet furcsa fondorlata volt, hogy Jack élt és virult. Újra egymásra találtak, és boldogan élnek. Laráról kiderül, hogy várandós a kis Jackkel. De ez egy másik történet!

/2007. februárja/