Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Blanka és az unikornisok /2008.május/

2019.09.01

Blanka és az unikornisok

2008. július elején a három barátnő, Timi, Niki, és Móni együtt töltötték a vakációt. Timi arra bátorította barátnőit, hogy lottózzanak most az egyszer, hátha nyernek. A számok kiválasztásában kedvenc könyvtárosuk, Blanka is segédkezett. A lottósorsolás utáni héten éppen a könyvtárban voltak a lányok, mikor megkapták a hírt, hogy megnyerték a fődíjat, ami 40 milliárd volt! Ennek örömére kedvenc könyvtárosukkal együtt eldöntötték, elmennek egy hónapra valahova kikapcsolódni, ha már megtehetik.

Másnap egy medvemanccsal lebélyegzett levelet kaptak egy kastélyszállodától, vidékről. A három barátnő, Blankával karöltve, elindultak a jól megérdemelt pihenés reményében. Mikor odaért a négy grácia a szállodához, a látvány minden képzeletüket felülmúlta. A szálloda egy ősrégi kastély volt, gyönyörű kerttel, közelében egy hatalmas, veszéllyel teli erdővel. Nikinek nagyon rossz érzése támadt az erdővel szemben, de nem foglalkozott ezzel, jól akarta magát érezni, nem pedig titokzatos dolgok után rettegve kutatni.

A szobák elfoglalásakor Blanka arra gondolt, milyen nagy szerencséjük volt a szelvénnyel. Vacsora közben a négy hölgy azon tanakodott, mit tesznek a nyaralás után. A három jó barátnő vesz egy közös házat, és a maradék pénzüket bankba helyezik. Ezután mindenki nyugovóra tért.

Éjféltájban Blanka felébredt, de nem tudott visszaaludni. Arra gondolt, kimegy a kertbe egy kicsit sétálni, hátha utána könnyebben el tud majd aludni. Amikor kiért a kertbe, a telihold ragyogott az égen, és így sokkal szebbnek látta a kertet, mint amilyen nappal volt. A telihold ezüstös színnel vonta be a napfényben még zöldellő fákat és bokrokat. Miután körbejárta az „ezüst-kertet”, leült a legközelebbi padra, és csak az erdőt nézte, ami különösképpen vonzotta őt. Engedett a csábításnak, és elindult feléje. Az erdő előtt állva egy még rejtelmesebb ösvény tárult a szeme elé. Mivel úgysem tudott volna visszaaludni, elindult rajta. Eközben a három barátnő békésen aludt.

A könyvtáros egyre beljebb jutott az erdőben, mikor megrezzent mellette egy bokor, és nagyon megijedt. De szerencsére csak egy kis nyuszi volt, aki kiugrott elé. Blanka, ahogy az ösvényen haladt tovább, elmerengett azon, mennyire megijedt a kis állattól. Hirtelen a fák között megmozdult valami és egyre csak közeledett kedvenc könyvtárosunk felé. Főhősünk előtt nem messze lévő bokorban bújt el és várt. Mikor a közelébe ért hirtelen kiugrott elé a lény, ekkor Blanka félelmében legyökerezett. Az ismeretlen lény, egy fehér pántos szürke medve volt, aki első látásra megszerette kedvenc könyvtárosunkat. És amire nem számított senki, a medve átölelte és körbe csókolta a könyvtárost. Miután Blanka a medve kíséretében visszatért a kertbe, leült egy padra és azon gondolkozott mi vonzotta hozzá a medvét. A pad mögött volt két nagy tuja, ami mögül figyelte valaki őket. Hirtelen két ismeretlen rájuk támadt. Az egyik a medvét, a másik pedig Blankát kapta el. Blanka nem hagyta magát megfélemlíteni és erősen ellenállt támadójának. Eközben a másik jól megkötözte a medvét és egy vastag fadarabbal, hátulról leütötte a harcias könyvtárost. Ekkor a semmiből megjelent egy nagy fénynyaláb és a két támadó elszaladt. A megkötözött medve mielőtt elvesztette volna az eszméletét csak annyit látott, hogy Blanka a földön hever. Másnap reggel a három lány hiába várta Blankát a reggelinél nem jelent meg.

Reggeli után kimentek a kertbe hátha ott várja őket. Ekkor megpillantották a megkötözött medvét, aki nem volt eszméleténél. A medve mellett megtalálták Blanka amulettjét, amit még elindulás előtt vett magának. Móni, Timi és Niki nyomozásba kezdett detektív múltjukra való tekintettel, ami nem volt. Aznap éjszaka Móni éppen a Blankától kapott könyvet olvasta, mikor elaludt.

Álmában megjelent neki a könyvtáros, aki csak rámosolygott és annyit mondott, hogy „ Kövesd a medvét! ". Másnap Móni azonnal elmesélte a barátnőinek mit látott álmában. Reggeli után elindultak megkeresni a medvét. Meg is találták az erdőszélén, ahol elkezdődött a rejtélyes ösvény. A medve az erdő közepe felé vette az irányt, a lányok pedig utána. Ugyanazon az ösvényen haladtak, mint kedvenc könyvtárosunk, mikor találkozott a medvével. Egy kis idő múltán letértek az útról és egy vízeséshez vezető útra léptek. Egyszer csak a semmiből hirtelen előtűnt két gyönyörű unikornis. Niki, Móni és Timi el voltak ámulva a látványtól. A két unikornis összeérintette a szarvát és így nagy fényesség tárult eléjük. A fény elhalványulása után Blanka jelent meg, akit azonnal körbe rajongtak a lányok, a medvéről nem is szólva. A négy hölgy végtelen fantáziájának köszönhetően kieszelték, hogy leplezhetnék le a két támadót. Mindeközben a medve mancsaival hadonászott és a lányok által nem ismert nyelven beszélt. A kastélyba visszatérve Blankát úgy mutatták be, mint a rég elfeledett ikertestvérét, aki azt hallotta, hogy itt szállt meg nővére. Az éjszaka csendben és nyugalomban telt el. Ekkor Niki már sejtette, hogy ez nem egy hétköznapi vakáció lesz. Kora reggel lementek az alaksorba, ahova rajtuk kívül nem járt senki, még a szálloda vezetője sem. Az alaksorban nem volt semmi csak egy nagy festmény díszelgett a falon. A festmény a medvét ábrázolta és egy gyönyörű nőt, aki Blanka pontos mása volt. Niki mikor alaposan megvizsgálta a képet észrevette, hogy egy ajtó van mögötte. Ahogy beléptek az ajtón egy felbecsülhetetlen értékű könyvtár tárult eléjük. A fal tele volt festményekkel és mind a Blankára hasonlító nőt ábrázolta, hol a medvével vagy éppen valamelyik családtagjával volt látható. Miközben Blanka a festményeket vette szemügyre, Timi talált egy borítékot, ami a hölgyé volt, akit Elex Luthornak hívtak.

Az állt benne, hogy minden tulajdonát a medve örökli, vagyis az, aki gondozza és vigyáz rá. Hát igen most már a kis detektív csapatnak nem csak a két támadót kellett megtalálni, hanem azt is ki kellett deríteniük mi történt Elex Luthorral. Visszatérve a kastélyba, a hallban találták az igazgatót, de nem mutatták meg neki a végrendeletet, ugyanis ő is lehetett az egyik támadó. A könyvtárban találtak egy medvemancsos könyvet, aminek a segítségével megértették a medve által beszélt nyelvet. A kertben a medvétől megtudták, hogy valaha a Luthor családé volt a terület, de négy éve már csak szállodaként működik. Elex volt a Luthorok utolsó még élő tagja, ezért férjhez ment, hogy vagyona ne vesszen el. Férje pénzéhes gazember volt, aki számtalanszor megcsalta, de ő mindig megbocsátott neki. Kb. a 8-dik házassági évfordulójukon derült ki, hogy férjének van egy fia, aki egy- két évvel fiatalabb Elex-től. Egy hétre rá a férje meghalt és, ezért Elex-et okolta a halott férj fia. A házassági szerződés szerint minden vagyona a gyermekre száll, de csak akkor, ha Elex véréből való. A fiú így nem kapott semmit a vagyonból, ami Elex-é volt. Ezek után Elex eltűnt és senki nem tudja hova lett oly hirtelen, ez pontosan négy éve történt. Amikor a medve meglátta a Blankát, azt hitte Elex tért vissza. Amikor a szálloda igazgatója meglátta a kertben a lányokat, hogy a medvével társalognak gyanúsan kezdett viselkedni. Ráadásul megjelent a birtok tulajdonosa is, akit eddig még senkise látott a szállodában. A lányok észrevették, hogy a két férfi egyfolytában figyeli őket. Timi nagyon jó emberismerő volt és rá is jött a rejtélyre, hogy kik támadták meg Blankát, de mielőtt elmondhatta volna barátainak, eltűnt. Másnap a két gyanúsan viselkedő férfi kijelentette, ha nem hagyják abba a nyomozást barátnőjüktől, végleg elbúcsúzhatnak. Ekkor Nikinek és Móninak eszébe jutott, hogy van egy kiváló nyomozó barátjuk, akinek a segítségével le tudnák buktatni a két férfit és a Timit is, visszakapnák épségben.

Egy kis időre abba is hagyták a nyomozást látszólag, ami náluk azt jelenti, hogy a felbecsülhetetlen értékű könyvtárban voltak és egy a Luthor családdal kapcsolatos könyvet kerestek. Bár azt nem is, de egy cselédlány naplóját megtalálták. Részletesen leírta, hogy a jelenlegi birtok tulajdonos mit csinált Elex-szel, és a vagyonát milyen csalás árán szerezte meg. A kiváló nyomozó és a cselédlány naplójának köszönhetően elkapták a két támadót, akik nem voltak mások, mint a birtok tulajdonos és a szálloda igazgatója. A bíróságon az is kiderült, hogy a jelenlegi tulajdonos megölte Elex-et, amiért apja halála után nem örökölt semmit Elex vagyonából.

Tehát gyilkosságért elítélték a tulajt, az igazgatót pedig gyilkossági kísérlet vádjával börtönözték be. Elex eredeti és hamisítatlan végrendelete alapján a medvére vigyázó négy hölgyé lett a szálloda és a hozzá tartozó birtok. Rajtuk kívül nem is lehetett volna másé, ugyanis a medve csak őket fogadta el gazdájaként. Így Timi, Niki és Móni a suli befejezésével beköltöztek a szállodába és Blankával együtt boldogan éltek ott.

/ 2008. májusa /