Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Legenda 2 /2006.január/

2019.09.01

Legenda2

A párhuzamos világ

Az Óperencián túl, az Üveghegyen innen, egy párhuzamos világban volt egy nagy ország. Itt mindenki álma megvalósulhatott, persze csak a szigorú határok megszegése nélkül. Az emberek szabadon éltek boldogan, míg egy nap az égbolton megjelent egy idegen dolog. A jövevényt istennek tekintették, s tisztelték. Éveken keresztül nyomorba kergette népét, az istenek vélt Ré.

Az emberek imádkozni kezdtek azért, hogy visszakapják békés és boldog életüket. Imáik eljutottak egy befolyásos, bár fiatal istennőhöz. Egy éjszaka hullócsillag szelte át az égboltot, és Lara az isteni szépség felszabadította a népet. Az emberek szerették Larát, mert nem akarta őket megváltoztatni. Lara, Daniel lánya, akit ebbe a világba küldött évekkel ezelőtt. Évek múltán Lara elnyerte jóságának jutalmát ugyanis rájött, hogy a szeretet és a tisztelet minden másnál fontosabb. Egy napon idegenek jöttek felfedezni a bolygót. Mindeközben az istennő azon tűnődött, hogyan véthetné meg népét a közelgő pusztulástól. Bármennyire is a megoldáson törte a fejét, nem jutott előrébb. Csak múltak a napok, és az emberek száma csökkent. Járvány járta át az egész országot. Amire számított Lara bekövetkezett, minden remény elveszett. Nem volt más választása, minthogy elhagyja birodalmát, és mentse új szülött babája életét. A gyermeket egy különleges fajra bízta, hogyha felnő, ereje felülmúlja majd anyjáét. Tudta, ha meghal, gondját viseli majd jóbarátja Thor. Így élte túl a borzalmas történést, a birodalomtól eső távoli galaxisban Szokár. 8 évvel később. Thor minden Föld körüli útjára elvitte Szokárt. A két évtized fényévre lévő bolygó nagy részét víz fedte, ezért Szokárt nagyon vonzotta ez a hely. Ugyanis a fiú imádta a vizet, és a benne élő különleges lényeket. Thor a Földön hagyta Szokárt, hogy tapasztalatai alapján tanuljon az élet rejtelmeiről. Kb. 10 évvel később Thor visszatért, hogy elvigye a fiút, de nem találta meg soha többé.

Az elmúlt évek alatt Szokár felnőtt, és a víz volt a mindene. A négy őselemet idővel kezelni tudta. Ő volt az ötödik elem, aki egyesítette a négy erőt és létrehozta a saját kisugárzású erejét. Ennek köszönhetően talált rá kedvesére Szekmetre. Szásá amikor megtudta, hogy leánya férjhez ment Szokárhoz nem tehetett mást, minthogy elfogadja frigyüket. 2 év múltán visszatértek az Adydos-ra ahol Daniel uralkodott annak idején. Ott született meg kis lányuk Tara.

18 évvel később. Tara gyorsan felcseperedett az évek során. A kis esetlen csecsemőből egy felnőtt lány lett. A gyermek tudása felülmúlta korát, mégis szüksége volt arra, hogy más emberekkel is megismerkedjen. Kíváncsi természete miatt sokszor került bajba. Oly nagy mértékű tudás felé vette útját, amiről álmodni sem mert volna.

A két világ találkozása

Pár héttel később Hathor halála után Daniel visszatért az Adydos-ra, Sha’re nélkül. Tara felvilágosította, hogy Sha’re hazatért, és várandós Apophisz-tól. Tara és Daniel világra segítették Sha’re kisfiát, és elrejtették az apja elől. Mivel Tara segített Danielnek elmehetett vele a Földre. Mikor a Földre érkezett Tara egy számára új és ismeretlen világban találta magát. De gyorsan felfedezte a neki tökéletes helyet, ami a rá ügyelő Teal’c mellett volt.

2 évvel később. Daniel Jackson próbálta feldolgozni Sha’re elvesztését. Tara ezalatt az idő alatt belső rejtett hatalmát csiszolgatta, ami nem könnyű feladat. Teal’c sokat segített Tarának a mély meditálás elsajátításában. Az emberi fajon kívül még léteztek az asgardok, az ősök, a goa’uldok, a tok’rák és a Jaffák. Közülük az ősök és az asgardok a legbékésebb faj az univerzumban. Teal’c Jaffa volt mielőtt találkozott Danielékkel. A bázison, ahol ment a munka, sok furcsaság volt az elmúlt évek alatt. Tara kíváncsi természete miatt sok mindent tanult Jacky-vel együtt. Legyen az idegen nyelv, írás és más egyéb mechanikai dolog. Így telt el egy hosszú évtized, tele különleges dolgokkal.

Az elkövetkezendő két évben a SG-1 milliónyi bolygót és annak civilizált társadalmát fedezték fel. Eközben Teal’c egy csomó Jaffát szedett össze a rendszerurak leigázása érdekében. Ebben mestere és egyben jóbarátja Bra’tac mester segédkezett. Egy napon egy fejletlennek tűnő bolygón volt a SG-1, ahol éppen egy atombombát készítettek. Egy kis hiba következtében, ha Daniel nem segít, nukleáris katasztrófa lett volna. Daniel halálos mennyiségű sugárzást kapott, ezért már nem tudták megmenteni. Tara hatalmánál fogva segített Danielnek az ősök szintjére lépni. Így nem halt meg, csak egy hatalommal bíró felemelkedett lett.

Dr. Jackson fél évvel később rájött, hogy az ősök valaha emberek voltak, csak haláluk pillanatában felsőbb lénnyé váltak. A csapat szembekerült a goa’uld Anubisszal, akit Daniel majdnem megsemmisített, az ősök közbelépése előtt. Ugyanis visszaküldték az emberek közé, hogy milyen okból, azt senki sem tudja.

Az elkövetkező pár hónapban Tara azon volt, hogy Daniel megszokja a régi munkáját. Teal’c pedig segített emlékezni a felemelkedése előtt lévő dolgokra Danielnek. Hammond tábornokot a Csillagkapu program vezetőjét Washingtonba hívta, s új vezetőt tett a helyére ideiglenesen az elnök. Kb. egy hónappal később szintén a Föld védelmezéséért kitüntették Samanta Carter őrnagyot alezredesnek és Jack O’Neill ezredest tábornoknak. O’Neill-t a Parancsnokság élére állították. A Daniellel töltött hónapok alatt Tara arra jött rá, hogy több van köztük, mint egyszerű barátság. Tara a jóhírt, hogy Daniel megkérte a kezét megosztotta a barátnőjével Jacky-vel, aki szintén igent mondott O’Neill tábornoknak. Taráék dupla esküvőt tartottak.

2 évvel később a két barátnő egyszerre várták gyermekeik születését. Jacky-nek kislánya lett, aki a Kasszandra nevet kapta. Tarának is kislánya született, aki pedig az Elex nevet viseli.

Hogy mi történik majd a két hölggyel, az már egy másik történet!

/2006. januárja/